Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου

Τα καλύτερα φωτογραφικά smartphone του 2022

Η μάχη για την καλύτερη κάμερα τηλεφώνου – θήκες κινητών –  καταλήγει σε μια αναμέτρηση Apple εναντίον Google. Και ενώ έχουμε το αγαπημένο μας, η ποιότητα των εικόνων που παράγονται από τα τελευταία τηλέφωνα από αυτές τις εταιρείες δείχνει απλώς ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βρεθείτε στην αγορά ενός τηλεφώνου με κάμερα.

Όχι μόνο τα τηλέφωνα με την καλύτερη κάμερα διαθέτουν βελτιωμένο υλικό – η Apple αναβάθμισε τους αισθητήρες στο iPhone 13, ενώ το Pixel 6 Pro αποκτά έναν πολυαναμενόμενο τηλεφακό – το λογισμικό επίσης βελτιώνεται συνεχώς. Τόσο η Apple όσο και η Google βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην υπολογιστική φωτογραφία για να βελτιώσουν περαιτέρω τις εικόνες που παράγουν οι φωτογραφικές μηχανές τους.

Φυσικά, έχετε επιλογές πέρα ​​από αυτούς τους δύο κατασκευαστές τηλεφώνων όταν προσπαθείτε να βρείτε το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα, ειδικά με τη Samsung που εισάγει βελτιώσεις κάμερας στη σειρά Galaxy S22. Οι δοκιμές μας μάς βοήθησαν να βρούμε συσκευές που καταγράφουν αξέχαστες εικόνες και λήψεις που θα χάνατε μια φορά στη ζωή σας με τηλέφωνα με μικρότερη ικανότητα. Αναζητούμε τηλέφωνα με κάμερα που συνδυάζουν περίπλοκα οπτικά και αισθητήρες με αλγόριθμους λογισμικού που βασίζονται στα μαθηματικά και την επιστήμη για να εξάγουν το καλύτερο δυνατό φως, χρώμα και λεπτομέρεια από κάθε σενάριο. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των φακών στο πίσω μέρος — ορισμένοι κατασκευαστές τηλεφώνων αξιοποιούν στο έπακρο την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την επεξεργασία στις φωτογραφίες σας.

Μετά από εκατοντάδες ώρες δοκιμών και πολλές συγκρίσεις φωτογραφιών, αυτά είναι τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα που μπορείτε να αγοράσετε αυτήν τη στιγμή.

Ποια είναι τα καλύτερα φωτογραφικά τηλέφωνα;

Αυτήν τη στιγμή, ο σημερινός βασιλιάς των τηλεφώνων με κάμερα είναι το iPhone 13 Pro Max, ακολουθούμενο από το μικρότερο iPhone 13 Pro. Διαθέτοντας τριπλή ρύθμιση 12MP με μεγαλύτερους αισθητήρες στις ευρυγώνιες και υπερευρυγώνιες κάμερες, συν 3x οπτικό ζουμ στον τηλεφακό, τα νέα μοντέλα Pro κερδίζουν το όνομά τους με εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Αν θέλετε να κοιτάξετε πέρα ​​από τα τηλέφωνα της Apple, πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Android διαθέτουν εντυπωσιακές δικές τους κάμερες. Το Google Pixel 6 Pro, και το Pixel 6 δίπλα του, είναι η νέα κρέμα της καλλιέργειας. Τα πιο πρόσφατα τηλέφωνα της Samsung —ιδιαίτερα το Galaxy S22 Ultra— πλησιάζουν, ειδικά όταν πρόκειται για φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και ζουμ σε θέματα, αλλά τα τηλέφωνα της Google παραμένουν τα καλύτερα.

Τα αστρικά τηλέφωνα με κάμερα της Google περιλαμβάνουν το Pixel 5a, ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα που μπορείτε να αγοράσετε με χαμηλό προϋπολογισμό. Μας ενδιαφέρει να ανακαλύψουμε πώς συγκρίνεται το iPhone SE που μόλις ανακοινώθηκε, αν και ακόμα περιμένουμε να δοκιμάσουμε το νέο τηλέφωνο της Apple. Ένας τομέας ανησυχίας είναι ότι παρά τον νέο επεξεργαστή με περισσότερη ισχύ, το iPhone SE εξακολουθεί να μην υποστηρίζει λειτουργία νύχτας.

Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς θα αλλάξουν τα τηλέφωνα με κάμερα το 2022 για να μάθετε τι έρχεται τον υπόλοιπο χρόνο.

iPhone 13 Pro Max

Το μεγαλύτερο iPhone 13 είναι επίσης το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα που μπορείτε να αγοράσετε. Η Apple έκανε τα πάντα με το υλικό του iPhone 13 Pro Max, αυξάνοντας το μέγεθος του αισθητήρα για τις κύριες και υπερευρυγείς κάμερες και προσθέτοντας την αυτόματη εστίαση στην τελευταία. Αυτή η ultrawide μπορεί να λειτουργήσει ως macro κάμερα, φωτογραφίζοντας θέματα σε απόσταση έως και 2 cm. Το OIS με μετατόπιση αισθητήρα που παρουσιάστηκε πέρυσι στο iPhone 12 Pro Max επιστρέφει φέτος και ο τηλεφακός έλαβε 3x ενίσχυση.

Η Apple βελτίωσε επίσης την υπολογιστική της φωτογραφία, ειδικά όταν πρόκειται για χαμηλό φωτισμό. Επίσης νέα φέτος είναι τα Photographic Styles — βασικά φίλτρα σε πραγματικό χρόνο — και η Cinematic λειτουργία. Το τελευταίο είναι βίντεο πορτρέτου σε στεροειδή, με δυναμική αλλαγή εστίασης για να δημιουργήσετε μια πραγματικά επαγγελματική εμπειρία βίντεο.

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να αποκτήσετε εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία κάμερας.

iPhone 13 Pro

Το iPhone 13 Pro είναι ένα πολύ κοντινό δεύτερο σε αυτή τη λίστα με τα καλύτερα τηλέφωνα με κάμερα. Διαθέτει το ίδιο υλικό με το iPhone 13 Pro Max με τους μεγαλύτερους αισθητήρες, αυτόματη εστίαση στην υπερευρεία κάμερα και λειτουργία macro.

Ωστόσο, το iPhone 13 Pro είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένο με το Pro Max, αποκτώντας OIS μετατόπισης αισθητήρα και το ίδιο οπτικό ζουμ 3x. Τα Photographic Styles και η Cinematic mode είναι επίσης στάνταρ. Βασικά, αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να αποκτήσετε εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία κάμερας, αλλά σε μικρότερη συσκευασία. Η οθόνη 6,1 ιντσών εξακολουθεί να είναι υπέροχη και διαθέτει ProMotion 120 Hz για εξαιρετικά ομαλά κινούμενα σχέδια και μεταβάσεις.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ακόμη εκπληκτική, καθώς διαρκεί σχεδόν 12 ώρες στη δοκιμή διάρκειας ζωής της μπαταρίας, που σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο.

Pixel 6 Pro

Η Google διεκδίκησε για άλλη μια φορά το στέμμα της φωτογραφίας Android. Το Pixel 6 Pro διαθέτει απίστευτες κάμερες, χάρη στο αναβαθμισμένο υλικό και τα ισχυρά κομμάτια λογισμικού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που μπορεί να πάει από τα δάχτυλα στα νύχια με την Apple και ακόμη και να ανταλλάξει ομοιόμορφα χτυπήματα (ειδικά με τη νυχτερινή λειτουργία, Night Sight).

Ο αισθητήρας της κύριας κάμερας 50 MP επιτρέπει 150% περισσότερο φως, ενώ ο τηλεφακός των 48 MP διαθέτει οπτικό ζουμ 4x και ψηφιακό ζουμ 20x. Και η μπροστινή κάμερα των 11MP έχει οπτικό πεδίο 94 μοιρών για υπερευρυγώνιες selfies.

Εάν βρίσκεστε στο στρατόπεδο Android, αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να αποκτήσετε, εάν θέλετε την καλύτερη εμπειρία φωτογραφίας από κινητό.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: