Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου

Γιατί η αποχέτευση μυρίζει άσχημα;

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού στην Αθήνα και όχι μόνο, οι δυσάρεστες μυρωδιές από τις αποχετεύσεις τους είναι σύνηθες φαινόμενο, σύμφωνα με τις Αποφράξεις Αντωνίου. Συχνά βρίσκεται έξω από το σπίτι σας, η αποχέτευση παίζει ζωτικό ρόλο στην επεξεργασία των οικιακών λυμάτων. Αποτελείται από έναν σωλήνα που εκτείνεται από το σπίτι σας μέχρι τη αποχέτευση.

Μέσα στο σύστημα, τα μικρόβια εργάζονται ενεργά στους ρύπους που υπάρχουν στα λύματα, διασπώντας τους πριν φτάσουν στο υπόγειο νερό. Κάθε ένα από τα προαναφερθέντα εξαρτήματα έχει ξεχωριστούς ρόλους σε ολόκληρη τη διαδικασία καθαρισμού αποχέτευσης.

Ο σωλήνας επιτρέπει στο νερό των λυμάτων να μετακινηθεί από το σπίτι σας και στη αποχέτευση, όπου συμβαίνει μερική αποσύνθεση των στερεών αποβλήτων. Από εκεί, οι ειδικοί στην συντήσηση αποχετεύσεων ισχυρίζονται ότι το σύστημα ωθεί τα επεξεργασμένα λύματα στο πεδίο αποχέτευσης, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ανοιχτό πεδίο όπου τρέχουν οι γραμμές αποχέτευσης λυμάτων. Στη συνέχεια, το νερό εισχωρεί στο έδαφος, το οποίο επίσης βοηθά στη διαδικασία επεξεργασίας διευκολύνοντας την απομάκρυνση επιβλαβών βακτηρίων και μικροοργανισμών.

Λύματα

Τα λύματα θεωρούνται η κύρια αιτία οσμών που αναδύονται από το σηπτικό σύστημα του σπιτιού σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οσμές είναι συχνά υποπροϊόν των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα μέσα στη αποχέτευση. Τα υποπροϊόντα περιλαμβάνουν αέρια όπως υδρόθειο, μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα και αμμωνία.

Το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο, μη τοξικά αέρια θερμοκηπίου, μπορεί να είναι αρκετά θανατηφόρα σε υπερβολικές ποσότητες, με διάφορες αναφορές για έκρηξη τουαλέτας λόγω της τεράστιας συσσώρευσης μεθανίου.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα πρέπει να έχουν πλήρη κατανόηση των αιτιών τέτοιων οσμών και πώς η τακτική άντληση και συντήρηση σηπτικής δεξαμενής μπορεί να μειώσει την εμφάνισή τους. Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι που περιγράφουν γιατί η αποχέτευση μυρίζει.

Γεμάτες ή υπερχειλισμένες αποχετεύσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην άντληση αποχετεύσεων στην Αθήνα, οι γεμάτες ή υπερχειλισμένες αποχετεύσεις είναι η κύρια αιτία μυρωδιών αποχέτευσης μέσα και έξω από το σπίτι σας. Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε αποχέτευση έχει ένα όριο στην ποσότητα των λυμάτων που μπορεί να φιλοξενήσει ανά πάσα στιγμή.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες σπιτιού πρέπει να υιοθετήσουν την τακτική άντληση σηπτικής δεξαμενής για να επιτρέψουν την απομάκρυνση και την υπεύθυνη απόρριψη των υπερβολικών απορριμμάτων.

Όταν η αποχέτευση γεμίσει σε σημείο να ξεχειλίσει, ο πρώτος θάλαμος της δεξαμενής είναι αυτός που γεμίζει πρώτος. Όταν δεν γίνεται τίποτα για να διορθωθεί η κατάσταση, γεμίζουν και οι άλλοι θάλαμοι έως ότου ολόκληρη η δεξαμενή δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει άλλα λύματα. Αυτό όχι μόνο έχει ως αποτέλεσμα τις οσμές που αναδύονται από το σηπτικό σας σύστημα, αλλά επίσης αποτρέπει το σύστημα του σπιτιού σας από τη σωστή λειτουργία, οδηγώντας σε μεγαλύτερα προβλήματα υδραυλικών.

Για να μάθετε εάν το σύστημά σας είναι γεμάτο, μπορείτε να δώσετε προσοχή σε τυχόν γουργούρισμα ή περίεργους θορύβους που προέρχονται από εξαρτήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων όπως νεροχύτες.

Επιπλέον, οι γεμάτες αποχετεύσεις μπορούν να υποδηλωθούν με τουαλέτες με αργή έκπλυση. Εάν έχετε παρατηρήσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω δείκτες, μπορεί να είναι καιρός να προγραμματίσετε μια υπηρεσία άντλησης σηπτικής δεξαμενής.

Βουλωμένοι σωλήνες

Οι σωλήνες εξαερισμού, γνωστοί και ως στοίβες εξαερισμού, είναι τα εξαρτήματα που είναι υπεύθυνα για την αποτροπή των αερίων αποχέτευσης από το να εισέλθουν στο σπίτι σας. Στα περισσότερα σπίτια, οι στοίβες εξαερισμού διακρίνονται στην οροφή του σπιτιού και συνδέονται απευθείας με τη αποχέτευση.

Είναι ιδιαίτερα βολικά για να διατηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα μεθανίου, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, οδηγώντας σε πρωτόγνωρες και καταστροφικές συνέπειες. Οι εταιρείες αποφράξεων όπως η Αποφράξεις Αντωνίου που προσφέρουν υπηρεσίες εγκατάστασης συχνά τοποθετούν τις στοίβες σε τοποθεσίες μέσα στο σπίτι σας που έχουν επαρκή ροή αέρα για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική διασπορά των οσμών αποχέτευσης.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που οι αεραγωγοί φράσσονται, είτε από στερεά απόβλητα που δεν αντιμετωπίζονται, τρωκτικά και μικρά ζώα, είτε από παγετό. Σε τέτοια σενάρια, οι οσμές του σηπτικού συστήματος είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστούν μέσα στο σπίτι σας και ακόμη και έξω στην περιοχή γύρω από τη σηπτική σας δεξαμενή.

Για να αποφύγετε τα προβλήματα που προκύπτουν από βουλωμένους σωλήνες, μπορείτε να προγραμματίσετε μια υδραυλική υπηρεσία, η οποία μπορεί να συνεπάγεται λεπτομερείς επιθεωρήσεις των σωλήνων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν βουλώματα.

Ξηρές αποχετεύσεις

Οι σωλήνες, γνωστοί και ως παγίδες, είναι σωλήνες σχήματος U που συγκρατούν το νερό, εμποδίζοντας τα αέρια αποχέτευσης να ανέβουν μέσα στους σωλήνες. Όταν οι αποχετεύσεις είναι στεγνές, τα αέρια μπορούν να περάσουν και να διεισδύσουν στο σπίτι σας. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν δύο έως τέσσερις εβδομάδες αδράνειας για να στεγνώσουν οι αποχετεύσεις και όταν στεγνώσουν, στεγνώνουν και τα υλικά και τα υπολείμματα στις αποχετεύσεις.

Εάν είχατε αφήσει το σπίτι σας και κατά την επιστροφή, ρίξετε νερό στις αποχετεύσεις, τα υλικά μπορεί να χαλαρώσουν, προκαλώντας εμπλοκές στις αποχετεύσεις που μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα τους.

Δείτε περισσότερες περιοχές Αποφράξεις Αντωνίου: